Κάντε Κράτηση

Ηράκλειο

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και πρωτεύουσα του νομού Ηρακλείου. Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα σε κίνηση αεροδρόμια της Ελλάδας (δεύτερο μετά το “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας και πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ), το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", καθώς και λιμάνι με πυκνή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία κυρίως με τον Πειραιά και άλλα νησιά.

Ο οδικός άξονας περιλαμβάνει: Τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) που προσφέρει πρόσβαση στις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού. Την Εθνική Οδό 97 που συνδέει την πόλη με τους Αγίους Δέκα, τις Μοίρες, τη Φαιστό, το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη, και την Εθνική Οδό 99 που ενώνει την πόλη με την Κνωσό. Το κλίμα χαρακτηρίζεται από ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αγγίζει τους 28 - 30 °C. Στα αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνονται μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και ιστορικά κτήρια, τα οποία αξίζουν να τα επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Τέλος,η πόλη του Ηρακλείου ανακηρύχθηκε, για το έτος 2017, ως η ταχύτερα τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή στην Ευρώπη.