Κάντε Κράτηση

Τι να κάνετε στον Ανισσαρά

Περπατήστε στον παραλιακό δρόμο του Ανισσαρά και ανακαλύψτε όλες τις παραλίες της περιοχής. Κάποια σημεία είναι τελείως ερημικά, αν και αυτό αλλάζει γρήγορα καθώς καινούρια μεγάλα ξενοδοχεία ξεφυτρώνουν διαρκώς.

Μια πολύ όμορφη διαδρομή είναι αυτή που οδηγεί στην περιοχή Σαραντάρη και το εκκλησάκι στην άκρη του ακρωτηρίου. Στο τέλος του παραλιακού δρόμου του Ανισσαρά ξεκινάει η παραλία ενός μεγάλου ξενοδοχείου. Διασχίστε όλη την αμμουδιά και συνεχίστε πάνω στα βράχια της ακτής μέχρι το εκκλησάκι με το μικρό νησάκι απέναντι του. Η θέα προς τη Χερσόνησο και τις παραλίες της είναι εντυπωσιακή. Συνεχίζοντας από εδώ θα φτάσετε στο δρόμο που έρχεται από τον Ανισσαρά, προχωράει παράλληλα με την ακτή και τις παραλίες Λιμανάκια και οδηγεί στη Χερσόνησο.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Ανισσαράς είναι δίπλα από τη Χερσόνησο που φημίζεται για μερικά από τα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά στην Κρήτη. Αν βαρεθείτε την ησυχία και την απομόνωση του Ανισσαρά, τότε 1-2 χιλιόμετρα σας χωρίζουν από την βασίλισσα της νυχτερινής ζωής στην Κρήτη.

Αν πάλι θέλετε να περάσετε πιο χαλαρές στιγμές, υπάρχουν τα όμορφα παραδοσιακά χωριά της Άνω Χερσονήσου, το Κουτουλουφάρι και το Πισκοπιανό, που βρίσκονται στην κορυφή του λόφου πάνω από τη Χερσόνησο, με τις γραφικές πλατείες τους, τα ταβερνάκια και τα μαγαζιά λαϊκής και τοπικής τέχνης.

Αν σας ενδιαφέρει ο λαϊκός πολιτισμός της Κρήτης, επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο Λυχνοστάτης, λίγο μετά τη Χερσόνησο προς Σταλίδα.

Δέκα χιλιόμετρα από τον Ανισσαρά βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος στα Μάλια με το τρίτο σε μέγεθος Μινωικό Ανάκτορο στην Κρήτη. Αξίζει σίγουρα να τον επισκεφτείτε.

Αν δεν βρείτε φρέσκο ψάρι στον Ανισσαρά, γιατί δεν δοκιμάζετε μια βόλτα στην Μίλατο, μετά τα Μάλια; Οι ψαροταβέρνες στην παραλία της Μιλάτου σερβίρουν νόστιμα ψάρια από το Κρητικό Πέλαγος. Αν έχετε διάθεση για εξερεύνηση, μετά τη Μίλατο ξεκινάει μια περιοχή με μικρά χωριουδάκια, που θα σας δείξει πως ήταν κάποτε η Κρήτη πριν ο τουρισμός γίνει μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος.